Če se pogosto zgodi, da vas v pričakovanju rahlega in puhastega biskvita, v pečici vsakič znova pričaka trd in zbit kolač, najverjetneje ponavljate napako pri ključnem koraku.
Ni skrivnost, da je treba biti pri peki slaščic še zlasti pozoren in natančen, saj se hitro kaj zalomi. Zbit biskvit je najpogosteje posledica napačnega vmešavanja pecilnega praška.
Ko v svojo maso dodate pecilni prašek je ključnega pomena, da maso mešate le še v eno smer.
Ne spreglejte:
- Se po britju spopadate z rdečimi pikicami? Verjetno počnete te pogoste napake
- Ob tej uri nikakor ne bi smeli piti prve jutranje kave
- To je 5 mineralov, ki bi jih morali zaužiti vsakodnevno (še zlasti poleti)
Ko vmešamo pecilni prašek, začne ta reagirati in sproščati ogljikov dioksid, ki je ključen za vzhajanje biskvita. Mešanje v eno smer ohranja zračne mehurčke v masi, kar prispeva k rahlemu in puhastemu biskvitu.
Mešanje v eno smer prav tako zagotavlja enakomerno porazdelitev pecilnega praška in drugih sestavin, kar preprečuje nastanek grudic in zagotavlja, da je pecilni prašek dobro razporejen po celem biskvitu, kar vodi do enakomernega vzhajanja med peko.
Mešanje v eno smer omogoča boljši nadzor nad gibanjem in bolj enakomerno vmešavanje, tako pa boste preprečili prekomerno mešanje, ki lahko povzroči razbijanje zračnih mehurčkov in s tem manj puhast končni izdelek.
S to tehniko boste dosegli boljšo konsistenco biskvita, ki je pomembna za enakomerno pečenje. Površno mešanje pogosto vodi v neenakomerno pečen biskvit, z nekaterimi deli, ki so bolj gosti in manj pečeni.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?