In seveda je okusna!
Za 25 – 30 trikotnikov potrebujete:
- 2 krompirja
- 8 ozkih paprik
- 200 g skute
- 200 g nastrganega čedarja
- 1/2žličke mletega popra
- sol
- 2 jajci
- 115 g moke
- 1/2 žličke belega popra
- olje
- 2 čilija
Priprava:
1 Operite krompir in ga skuhajte do mehkega. Paprike po dolgem prepolovite, jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 8 do 10 minut pecite pri najvišji temperaturi. Ko se pojavijo mehurji, jih vzemite iz pekača, vsako papriko zavijte v aluminijasto folijo in jih pustite stati 15 minut. Nato jih olupite in odstranite semena.
2 Ohlajen krompir olupite in ga zrežite na 1 cm velike kocke. Stresite jih v skledo ter dodajte skuto, sir in poper. Dobro premešajte in solite.
3 Paprike napolnite s krompirjevo mešanico, jih položite na krožnik in pokrijte z aluminijasto folijo. Paprike nato za 30 minut postavite v hladilnik.
4 Ločite beljake od rumenjakov. Iz beljakov in ščepca soli stepite čvrst sneg. Vanj vmešajte še rumenjake. Paprike povaljajte v mešanici moke, soli in belega popra. Nato jih potopite v jajčno zmes in jih takoj zlato ocvrite v vročem olju. Nato jih odcedite na papirnati brisači, okrasite z obročki čilija in postrezite.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven