Zelenjavna jesenska rižota.
Za 4 osebe potrebujete
• 150 g gob ostrigarjev
• 100 g jurčkov (svežih ali zamrznjenih)
• 1 steblo pora
• 1 šalotko
• 1 strok česna
• 4 žlice masla
• 250 g riža za rižoto
• 200 ml suhega belega vina
• 800 ml vroče vode
• 2 žlici olivnega olja
• sol, poper
• 500 g očiščene buče
• 3 žlice naribanega parmezana
Priprava
Gobe očistite oziroma odtalite in zrežite na tanke rezine. Por operite in zrežite na kolute. Šalotko in česen sesekljajte ter popražite na 2 žlicah masla. Dodajte riž in ga popražite. Zalijte ga z vinom in povrite. Med mešanjem postopoma prilivajte juho in rižoto kuhajte približno 25 minut.
Por in gobe popecite na olju, jih začinite s soljo in poprom ter odstavite. Bučo zrežite na rezine, jo popecite v ponvi na preostalem vročem maslu in začinite s soljo in poprom. Rižoti primešajte gobe, por in parmezan. Rižoto postrezite s pečenimi rezinami buče.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?