Za ljubitelje ješprenja...
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g ješprenja
- sol
- 1 žlico olivnega olja + olje za peko
- 2 klobasi s papriko
- 1 šalotko
- 2 stebli zelene
- majhen šopek čemaža
- 50 g masla
- strt črni poper
Priprava:
1 Ješprenj oplaknite, prilijte veliko vode in ga pustite stati 2 uri. Nato dodajte sol in 1 žličko olja, in če je treba, dodajte še čisto vodo. Ješprenj kuhajte približno 30 minut.
2 V teflonski ponvi popecite kolesca klobase in jih nato vzemite ven. V ponev vlijte olje in na njem popražite drobno sesekljano šalotko. Očistite stebli zelene, ju zrežite na manjše koščke in jih 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Nato jih odcedite in takoj ohladite v ledeni vodi. Oplaknite liste čemaža, jih otresite do suhega in jih drobno sesekljajte.
3 Odcedite ješprenj in ga zmehčajte z maslom. Dodajte rezine klobase, čemaž in premešajte. Začinite s soljo in poprom in postrezite.