Meso bo na ta način mehko in neverjetno okusno!
Jetra predstavljajo zelo hranljiv obrok, a mnogi niso ljubitelji okusa. Če si želite pripraviti najboljša pražena jetrca, morate obvezno upoštevati ta kuharski trik, ki ga poznajo le redki.
Ne spreglejte:
- Naša novinarka je preizkusila vegansko Nutello: "Tega nisem pričakovala"
- V Ljubljani zaposlili prvega osebnega trenerja, ki ga poganja umetna inteligenca
Jetrom dodajte sladkor
Dodajanje sladkorja jetrom se morda zdi nenavadno in nekateri bi pomislili, da bo pokvarilo okus celotne jedi. A če ga uporabite pravilno, sladkor dejansko izboljša okus in poskrbi, da je meso bolj sočno.
Postopek je zelo preprost: preden jetra položite v ponev, jih rahlo posujte z majhno količino sladkorja.
Prvič, jetra se ne bodo strdila in bodo ohranila mehkobo ter sočnost. Drugič, izboljšal se bo okus jedi. Pogosto so jetra lahko grenka, a sladkor pomaga odstraniti to grenkobo in poudariti prijetne arome.
Ste že kdaj preizkusili ta trik?
Vir: krstarica.com
Bonus video: Aktivni podkast z dr. Urško Šavli
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?