Imate radi jogurt in jagode? Potem je ta sladica kot nalašč za vas!
Za 8–10 kosov potrebujete:
- 10 listov želatine
- 500 g gostega jogurta
- 50 g bele čokolade
- 3 žlice medu
- 250 ml smetane
- 12 bebi piškotov
- 40 ml češnjevega žganja
- 150 g jagod
Za okrasitev:
- 300 g jagod
Priprava:
1 Pravokotni model obložite s folijo za živila. Liste želatine namočite v vodi in jih namakajte 10 minut.
2 Jogurt malce zmešajte in ga dodajte stopljeni čokoladi s toplim medom. Dodajte ožeto želatino in mešajte, dokler se ne stopi. Smetano čvrsto stopite in jo primešajte mešanici.
3 Polovico mešanice prelijte v model. Prekrijte jo z bebi piškoti in jih nakapajte z žganjem. Nato po piškotih razporedite rezine jagod in jih prelijte s preostalo kremo. Prekrijte z preostalimi bebi piškoti in model pokrijte. Čez noč ga postavite v hladilnik.
4 Terino previdno prevrnite iz pekača in odstranite folijo. Očistite jagode. Polovico jih pretlačite s paličnim mešalnikom, drugo polovico pa zrežite na rezine. Terino prelijte z jagodnim pirejem in okrasite z jagodami.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"