Poletne jagode so najslajše. Jogurtova torta z jagodami na podlagi iz kuhanega testa pa še toliko bolj.
Za približno 12 kosov potrebujete:
- 30 g masla
- 1 ščepec soli
- 100 g moke
- 3 jajca
- 750 g jogurta
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- sok in naribana lupina 1 bio limone
- 8 listov želatine
- 100 g smetane
- 750 g jagod
Priprava:
Približno 125 ml vode, maslo in sol zavrite v loncu. V vodo naenkrat stresite vso moko in jo med mešanjem kuhajte toliko časa, da nastane cmok, ki se loči od posode. Lonec odstavite in v maso takoj vmešajte 1 jajce. Testo pustite stati približno 10 minut, da se ohladi in nato postopoma vmešajte preostala jajca. Pečico segrejte na 225 stopinj (ventilatorsko na 205).
Testo denite v vrečko za brizganje z zvezdastim nastavkom. Na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgajte okroglo ploščo (premera 22 cm). Preostalo testo v kupčkih nabrizgajte na pekač in vse skupaj v pečici pecite od 25 do 30 minut. Pečeno podlago in krofke ohladite.
Jogurt zmešajte s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem, limoninim sokom in limonino lupino. Želatino namočite, ožmite in raztopite. Raztopljeno želatino vmešajte v jogurtovo maso. Smetano čvrsto stepite, ko začne želatina delovati, jo primešajte jogurtovi kremi.
Jagode oplaknite, osušite in po potrebi narežite na koščke. Na ohlajeno ploščo testa namažite 1/3 kreme in jo obložite z 2/3 jagod. Po jagodah namažite preostalo kremo. Krofke raztrgajte in jih skupaj s preostalimi jagodami razporedite po torti.
Čas priprave: približno 1 ura 30 minut.
Na kos: približno 190 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 21 g.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl