Odličen recept za ljubitelje divjačine.
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g mesa divjega prašiča za juho
- olivno olje
- 200 g korenja
- 150 g zelene
- 150 g korenine peteršilja
- 1 čebulo
- 2 lovorjeva lista
- 5 pimentovih zrn
- sol, sveže mleti črni poper
- 100 g lisičk
- 1 žlico masla
- 100 g testenine za juho
- 5 vejic peteršilja
Priprava:
1 Oplaknite meso in kosti. Kosti premažite z oljem in jih 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Meso in predpečene kosti dajte v večji lonec z 1,5 litra vode, jo zavrite in nato pustite lahno vreti. Sproti odstranjujte peno.
2 Po 1 uri in pol kuhanja dodajte očiščeno zelenjavo, lovorjeve liste, piment. Juha naj nato lahno vre še 30 minut. Juho začinite s soljo in poprom.
3 Očistite gobe in jih prepolovite. Zlato jih popecite na maslu. Testenine skuhajte po navodilih z embalaže. Juho postrezite s popečenimi gobami, testeninami in sesekljanim peteršiljem.