Lahko, barvito in okusno
Sestavine za 4 osebe
- 80 g kvinoje
- 1 čebula
- 1 korenček, belušna zelena
- pol žlice oljčnega olja
- 400 g koščkov paradižnikov (iz pločevinke)
- 1 kocka zelenjavne juhe (eko)
- 800 ml vode
- sol
- poper
- 2 olupljena paradižnika
- 200 g graha
Priprava
Kvinojo stresite v cedilo in jo oplaknite pod hladno vodo. Čebulo olupite, zelenjavo pa očistite. Čebulo drobno sesekljajte, korenček in zeleno pa zrežite na kocke.
V posodi segrejte olje in na njem najprej stekleno popražite čebulo, nato dodajte še korenje in zeleno. Vse skupaj malce podušite, nato primešajte paradižnike.
V juho nadrobite še jušno kocko in prilijte vodo. Zavrite in pustite, da pri srednji temperaturi lahno vre približno 10 minut. Nato dodajte kvinojo, juho začinite s soljo in poprom ter jo kuhajte še 10 minut.
Paradižnika prepolovite, jima odstranite semenje in meso sadežev zrežite na kocke. Skupaj z grahom jih primešajte juhi. Kuhajte jo še 5–7 minut in jo nato postrezite.
Namig: Juho lahko začinite tudi s svežimi zelišči. Zraven se najbolje podata bazilika in origano.
Čas priprave: približno 55 minut
Na osebo približno: 180 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 32 g
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija