Juha s pokrovom iz testa

4. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Juha s pokrovom iz testa (foto: Profimedia)
Profimedia

Juha, servirana malce drugače ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 2 velika korenčka
  • 2 korenini peteršilja
  • sol
  • 6 poprovih zrn
  • 400 g svinjine (pleče)
  • 150 g šampinjonov
  • 150 g stročjega fižola
  • 1/2 majhnega pora
  • 1/4 majhnega ohrovta
  • 3 žlice olja
  • 250 g listnatega testa
  • 60 g edamca
  • 1 jajce

Priprava:

1 Olupite čebulo, 1 korenček in 1 korenino peteršilja. Vse skupaj zrežite na koščke in jih stresite v lonec. Prilijte 1,2 litra vode, jo začinite s soljo in poprom ter zelenjavo skuhajte do mehkega. Očistite meso, ga zrežite na četrtine in jih stresite v lonec. Na nizki temperaturi ga skuhajte do mehkega.

2 Očistite šampinjone in preostalo zelenjavo ter vse skupaj zrežite na koščke. V kozici segrejte olje in na njem popražite zelenjavo in gobe. Prilijte odcejeno mesno osnovo in zelenjavo skuhajte na pol. Dodajte na koščke zrezano meso.

Hrvaška opozarja turiste, naj se konec tedna izogibajo cestam okoli Zagreba

3 Testo razgrnite in ga malce razvlecite. Nato ga zrežite na kroge, ki naj bodo 4 cm širši od premera jušnih nepregornih skodelic. Te segrejte, vanje vlijte vročo juho in nanje položite pripravljeno testo.

4 Testo dobro zatisnite okoli skodelic, ga premažite s stepenim jajcem in nanj nastrgajte sir. Skodelice postavite v pekač, ga postavite v pečico in testo pri 240 stopinjah pecite toliko časa, da se obarva zlato.  

Foto: Profimedia