Okusna in slastna juha...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g gosjih kosti in drobovine
- 2 korenčka
- 2 korenini peteršilja
- 2 čebuli
- 2 lovorjeva lista
- 4 zrna pimenta
- 100 g masla
- 4 žlice moke
- 150 ml smetane za kuhanje
- sol, sveže mleti barviti poper
- šop peteršilja
Priprava:
1 V lonec vlijte vodo, vanjo dajte gosje kosti in drobovino ter jo zavrite. Dodajte olupljeno korenje, čebulo, lovorjeva lista, piment in poper. Vse skupaj naj lahno vre 3 ure.
2 V kozici stopite maslo in na njej zarumenite moko. Prežganje vmešajte v juho in ga dobro umešajte. Juha naj lahno vre še 20 minut.
3 Na koncu primešajte smetano in juho začinite s soljo in poprom. Razporedite po jušnih krožnikih in potresite s peteršiljem.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?