Krepka juha v zimskem času vedno prav pride
Za 4 osebe potrebujete
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebulo
- 300 g rdeče leče
- 150 g olupljenega in na kocke zrezanega krompirja
- 400 ml zelenjavne juhe
- 2 žlici ajvarja
- 300 g olupljenih in na koščke zrezanih paradižnikov
- sol
- mleti poper
- 1–2 žlički tabaska
- 4 žlice sesekljanega gladkega peteršilja
Priprava
Olupljeno čebulo drobno sesekljajte, lečo pa dobro operite. V posodi segrejte oljčno olje in na njem stekleno popražite čebulo in lečo. Malce pokuhajte, dodajte krompir, prilijte juho in vse skupaj kuhajte približno 20 minut.
Približno 4 minute pred koncem kuhanja juhi primešajte ajvar in paradižnike. Juho znova zavrite, jo začinite s soljo, poprom in tabaskom ter jo premešajte. Porazdelite jo po krožnikih in jo potresite s sesekljanim peteršiljem.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 370 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 58 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija