Slanina za mehiški nadev mora biti mastna, da se ustvari dovolj maščobe.
Za 4 osebe potrebujete
- 8 kajzeric
- 1 strok česna
- 1 žlico olja
- 150 g slanine (kocke)
- 2 pločevinki rdečega fižola (lahko v čili omaki)
- 2 čebuli (rezine)
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 8 rezin slanine
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 120 g naribanega čedarja
Priprava
Kajzerice zarežite in sredino zatisnite ob stene kruha. Nato jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih približno 5 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj, da bo kruh lepo hrustljav.
V vmesnem času razpustite slanino, ji dodajte čebulo ter vse skupaj popražite. Dodajte še fižol in paradižnikovo mezgo. Dušite približno 5 minut. Pečene kajzerice vzemite iz pečice in njihovo notranjost premažite s česnom.
Na papir, na katerem so bile kajzerice, položite rezine slanine in jih za hip popecite v pečici. Fižolovo maso denite v kajzerice, jih obložite z rezinami slanine in potresite s peteršiljem in sirom.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo približno 800 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 60 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija