Sladko pikantna jed, ki navduši
Za 5 porcij potrebujete:
Za karamelo:
- 100 ml vode
- 2 posušena čilija
- 150 g kristalnega sladkorja
Za kremo: - 500 ml mleka
- 50 g kristalnega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 100 ml smetane
- 4 jajca
Priprava:
1 Zavrite vodo s čilijema in ju nato dobro odcedite. Vodo prestrezite. Sladkor stopite v kozici z debelejšim dnom. Prilijte vodo od kuhanja čilijev in karamelizirajte sladkor. Vročo karamelo prelijte v modelčke in počakajte, da se ohladi.
2 Mleku dodajte obe vrsti sladkorja in ga zavrite. Odstavite kozico, prilijte smetano in vtepite razžvrkljana jajca. Dobro stepite, nato pa peno precedite skozi gosto cedilo. Vlijte v modelčke s karamelo.
3 Modelčke postavite v pekač, prilijte toliko vode, da bo segala do dveh tretjin, in sladico približno 40 minut kuhajte v pečici, segreti na 160 stopinj. Nato naj se ohladi, pred serviranjem pa jo prevrnite iz modelčkov.