Odlična izbira piškotkov za ob kavici ali čaju.
Za približno 40 kosov potrebujete
Za testo
- 200 g mehkega masla
- 150 g sladkorja v prahu
- 1 žličko instant kave v prahu
- 1 jajce
- 1 žlico smetane
- 1 ščepec naribanega muškatnega oreščka
- 200 g moke
- 100 g zmletih mandljev
Poleg tega še
- 150 g temne čokolade
- 3–4 žlice smetane
- 1 žličko instant kave v prahu
- srčke iz bele čokolade
Priprava
Maslo, sladkor v prahu in kavo kremasto stepite. Primešajte jajce, smetano in muškat. Dodajte moko in mandlje ter na hitro zgnetite. Testo zavijte v prozorno folijo in postavite v hladilnik za 30 minut. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).
Testo razvaljajte od 3 do 4 mm debelo, izrežite srčke in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite jih od 10 do 12 minut in ohladite.
Sesekljano čokolado raztopite skupaj s smetano in kavo. Srčke do polovice pomočite v čokolado, nanjo položite bele srčke in počakajte, da se posušijo.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem