Kiš s pikantno smetanovo kremo in slanino

20. 12. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kiš s pikantno smetanovo kremo in slanino (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Slasten pikanten kiš po katerem bo lepo dišalo celo stanovanje

Za 12 kosov potrebujete

  • 125 g masla
  • 250 g moke
  • sol
  • 250 g prekajene slanine (v kosu)
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 4 jajca
  • 250 g smetane
  • poper
  • kajenski poper
  • 300 g suhih stročnic
  • 150 g sveže nastrganega grojerja

Priprava

Maslo zrežite na kocke. Pregnetite jih skupaj z moko, 1 ščepcem soli in 3 žlicami hladne vode. Testo okroglo razvaljajte (premer 28 cm) in z njim obložite model za pite (premer 24 cm). Pokrijte ga s prozorno folijo in ga za približno 1 uro postavite v hladilnik.

Slanino zrežite na kocke in jih razpustite v ponvi. Olupite čebulo, jo zrežite na kocke in jih popecite s slanino. Zraven iztisnite še česen, ga podušite in nato počakajte, da se mešanica ohladi. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Največja napaka, ki jo mnogi naredijo pri nakupu poceni letalskih vozovnic

Jajca razžvrkljajte s smetano in mešanico začinite s soljo, poprom in kajenskim poprom. Testo pokrijte s papirjem za peko in ga obtežite s stročnicami. Pecite ga približno 10 minut. Nato odstranite papir in stročnice. Po testu porazdelite slanino in sir. Prelijte z jajčnim mlekom in pito pecite približno 35 minut.

Čas priprave: 1 ura in 20 minut + hlajenje 1 ura.

Na kos: približno 430 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 16 g.

Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek