Slasten pikanten kiš po katerem bo lepo dišalo celo stanovanje
Za 12 kosov potrebujete
- 125 g masla
- 250 g moke
- sol
- 250 g prekajene slanine (v kosu)
- 2 čebuli
- 1 strok česna
- 4 jajca
- 250 g smetane
- poper
- kajenski poper
- 300 g suhih stročnic
- 150 g sveže nastrganega grojerja
Priprava
Maslo zrežite na kocke. Pregnetite jih skupaj z moko, 1 ščepcem soli in 3 žlicami hladne vode. Testo okroglo razvaljajte (premer 28 cm) in z njim obložite model za pite (premer 24 cm). Pokrijte ga s prozorno folijo in ga za približno 1 uro postavite v hladilnik.
Slanino zrežite na kocke in jih razpustite v ponvi. Olupite čebulo, jo zrežite na kocke in jih popecite s slanino. Zraven iztisnite še česen, ga podušite in nato počakajte, da se mešanica ohladi. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).
Jajca razžvrkljajte s smetano in mešanico začinite s soljo, poprom in kajenskim poprom. Testo pokrijte s papirjem za peko in ga obtežite s stročnicami. Pecite ga približno 10 minut. Nato odstranite papir in stročnice. Po testu porazdelite slanino in sir. Prelijte z jajčnim mlekom in pito pecite približno 35 minut.
Čas priprave: 1 ura in 20 minut + hlajenje 1 ura.
Na kos: približno 430 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 16 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?