Ideja za okusen obrok...
Za 10 kosov potrebujete:
- 400 g listnatega testa
- moko za posipanje
- suh grah za model
- 1 jajce + 1 jajce za mazanje
- 200 g svežega kozjega sira
- sol, sveže mleti črni poper
- 40 g nastrganega parmezana
- 400 g zelenih belušev
- 100 g nastrganega ementalca
- 3 vejice timijana + timijan za okrasitev
Priprava:
1 Testo razgrnite, ga dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, na več mestih prebodite z vilicami in obtežite s suhimi stročnicami. Robove testa premažite z razžvrkljanim jajcem.
2 Testo 10 do 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato ga vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi. Kozjemu siru primešajte sol, poper in jajce.
3 Nadev razporedite po testu in ga potresite s parmezanom. Očistite beluše, odlomite olesenele dele in stebla približno 3 minute kuhajte v vreli slani vodi. Nato jih odcedite, počakajte, da se ohladijo, in jih razporedite po nadevu.
4 Kiš potresite z ementalcem in timijanovimi lističi. Približno 20 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Pred serviranjem ga okrasite s svežim timijanom.
Novo na Metroplay: "Izzivov ne bomo mogli uspešno razreševati, če bomo čakali na tretje življenjsko obdobje"