Za vse ljubitelje zelenjave.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 šopka jušne zelenjave (korenje, gomoljna zelena, por)
- 100 g gob (šampinjoni)
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 1 šopek peteršilja
- 1 žličko soli1 lovorjev list
- 2 klinčka
- 1 žličko gorčičnih semen
- 1 žlico olivnega olja
Priprava:
1. Jušno zelenjavo in gobe dobro operite in jih zrežite na majhne koščke. Čebulo in česen olupite in zrežite na kocke.
2. Peteršilj oplaknite in ga grobo sesekljajte. Olivno olje segrejte v večjem loncu. Dodajte čebulo, česen, zelenjavo, peteršilj, lovorjev list, klinčka in gorčična semena.
3. Vse skupaj malce popražite in solite ter nato prilijte 1,5 litra vode. Juho zavrite in jo pustite lahno vreti približno 60 minut, nato pa jo precedite skozi gosto cedilo.