Krompirjeva solata je izboljšana z vročo juho – okus kot pri mami
Za 4 osebe potrebujete
- 1 kg krompirja, ki se ne razkuha
- sol
- 1 čebulo
- 4 žlice olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 150 ml juhe
- 1 žličko gorčice
- poper
- 4 telečje zrezke (po 140 g)
- 2 jajci
- približno 50 g moke
- 150 g drobtin
- 100 g stopljenega masla
- 2 žlici drobnjakovih rolic
Priprava
Krompir operite in ga približno 25 minut kuhajte v slani vodi. Po kuhanju vodo odlijte, krompir olupite in ga zrežite na tanke rezine.
Olupite čebulo in jo zrežite na kocke. V ponvi segrejte 2 žlici olja. Na njem približno 1 minuto pražite čebulo, jo zalijte s kisom in juho. Nato jo kuhajte približno 2 minuti, da tekočina malo povre. Marinadi primešajte še gorčico, 2 žlici olja ter vse skupaj zmešajte s krompirjem. Krompirjevo solato začinite in jo pustite stati približno 30 minut.
Zrezke oplaknite, jih obrišite in malce potolcite. V globokem krožniku razžvrkljajte jajci. V druga dva globoka krožnika stresite moko in drobtine. Zrezke začinite in jih povaljajte v moki, jajcih in drobtinah. Panado malce zatisnite ob meso. Zrezke pri nizki temperaturi z vsake strani 3 do 4 minute pecite v vročem stopljenem maslu. Ponev malce potresite, da se meso ne bo prijelo dna. Po koncu cvrenja jih odcedite na papirnati brisači.
Solato še enkrat začinite, jo potresite z drobnjakom in jo postrezite z zrezki. Po želji jed okrasite še z jajci in limonami.
Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo: približno 850 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 45 g, ogljikovi hidrati: 67 g.