Predlog za pravi gurmanski obrok....
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 1 rdečo papriko
- 2 žlici olja
- 4 klobase
- 4 žlice kečapa
- 2 žlici sojine omake
- sol, črni poper
- začimbe za žar
- timijan
- 250 ml temnega piva
Priprava:
1 Očistite čebulo, česen in papriko ter vse skupaj drobno sesekljajte.
Te sestavine stresite v naoljeno nepregorno ponev in jih popecite.
2 Klobase po dolgem prepolovite in jih nekajkrat zarežite z nožem. Dodajte jih sestavinam v ponvi in klobase malo popecite. Nato primešajte kečap in sojino omako ter vse skupaj še malo popecite. Začinite s soljo, poprom, začimbami za žar in timijanom.
3 Prelijte s pivom in ponev za približno 30 minut postavite v pečico, segreto na 180 stopinj. Postrezite s kruhom.