Kokos je sestavina, ki se obnese v različnih kombinacijah. Njegov okus se poda predvsem sladicam – a ne samo osvežilnim tortam, ampak tudi majhnim krofkom.
Sestavine:
- 4 žlice kokosovega olja
- 120 ml kokosovega mleka
- 250 g bele moke
- 1 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/2 žličke soli
- 50 g kokosovega sladkorja
- 1 liter arašidovega olja ali olja za cvrtje
- 2 žlici kokosovega sladkorja (za posip)
- cimet
Priprava:
Stopimo kokosovo olje in ga zmešamo z mlekom. V večji posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sladkor. V sredini naredimo jamico in vlijemo olje in mleko. Z vilicami počasi mešamo, dokler ne dobimo mokrega, kompaktnega testa. Iz njega oblikujemo dvajset mini kroglic.
V posodi na visoki temperaturi segrejemo olje. Ali je olje dovolj vroče, preverimo s koščkom kruha. Če ta plava in zacvrči, lahko začnemo peči krofe. Previdno jih položimo v olje in pečemo od 3 do 5 minut. Nato jih poberemo ven in odcedimo na papirnatih brisačkah. Povaljamo jih v mešanici kokosovega sladkorja in cimeta.
Recept sta prispevali sestri Sandra in Anja – avtorici bloga DearKitchen; za revijo Lisa
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?