Mali kokosovi in cimetovi krofki

21. 4. 2015
Deli
Mali kokosovi in cimetovi krofki (foto: Osebni arhiv | DearKitchen)
Osebni arhiv | DearKitchen

Kokos je sestavina, ki se obnese v različnih kombinacijah. Njegov okus se poda predvsem sladicam – a ne samo osvežilnim tortam, ampak tudi majhnim krofkom.

Sestavine:
  • 4 žlice kokosovega olja
  • 120 ml kokosovega mleka
  • 250 g bele moke
  • 1 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1/2 žličke soli
  • 50 g kokosovega sladkorja
  • 1 liter arašidovega olja ali olja za cvrtje
  • 2 žlici kokosovega sladkorja (za posip) 
  • cimet
Priprava:

Stopimo kokosovo olje in ga zmešamo z mlekom. V večji posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sladkor. V sredini naredimo jamico in vlijemo olje in mleko. Z vilicami počasi mešamo, dokler ne dobimo mokrega, kompaktnega testa. Iz njega oblikujemo dvajset mini kroglic.

V posodi na visoki temperaturi segrejemo olje. Ali je olje dovolj vroče, preverimo s koščkom kruha. Če ta plava in zacvrči, lahko začnemo peči krofe. Previdno jih položimo v olje in pečemo od 3 do 5 minut. Nato jih poberemo ven in odcedimo na papirnatih brisačkah. Povaljamo jih v mešanici kokosovega sladkorja in cimeta.

Recept sta prispevali sestri Sandra in Anja – avtorici bloga DearKitchen; za revijo Lisa

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?