Kurja juhica, ki vam pogreje dušo :)
Za 4 osebe potrebujete
- 1 čebulo
- 1 kokoš (približno 1 kg)
- sol
- po 8 brinovih jagod ter zrn pimenta in popra
- 2 lovorjeva lista
- 3 stebla luštreka
- 1 velik koren
- 1 steblo pora
- 1 paradižnik
- 300 g gomoljne zelene
- 150 g jušnih rezancev
- 1 šop drobnjaka
Priprava
Neolupljeno čebulo prerežite na pol in jo na prerezani strani pecite 5 minut na dnu vročega lonca brez dodane maščobe. Kokoš očistite in oplaknite. Denite jo v lonec k čebuli in zalijte z vodo. Dodajte 1 žlico soli, brinove jagode, piment, poper, lovor in 2 vejici luštreka. Juho zavrite in jo pri nizki temperaturi kuhajte 1 uro. Vmes s površja pobirajte peno.
Pripravite zelenjavo in jo narežite. Kokoš vzemite iz juhe in ji odstranite kožo. Meso ločite od kosti in ga narežite na koščke. Juho precedite v drug lonec. Dodajte zelenjavo in jo kuhajte 12 minut. Nato dodajte rezance in jih skuhajte po navodilu z embalaže. Tik pred serviranjem dodajte še meso in sesekljan drobnjak.
Čas priprave: približno 1 ura 45 minut.
Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 29 g.