Piščančji kosi so sočno nežni
Za 4 osebe potrebujete
- 1 čili
- 1 steblo limonine trave
- 1 strok česna
- 2 rezini ingverja
- 600 ml juhe
- 400 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
- 1 rumeno in rdečo papriko
- 2 mladi čebuli
- 50 g sojinih kalčkov
- 100 g bambusovih vršičkov (iz pločevinke)
- 2 žlici olja
- 250 g riževih rezancev
- 300 g piščančjega fileja
- svetlo sojino omako
Priprava
Čili, limonino travo in česen po dolgem prepolovite. Skupaj z ingverjem, juho in kokosovim mlekom jih pustite lahno vreti približno 10 minut. Očistite zelenjavo. Papriko zrežite na trakove, čebulo pa na koščke. Oplaknite kalčke, vršičke pa razdelite na manjše koščke. Zelenjavo približno 1–2 minuti dušite na 1 žlici olja. V vmesnem času precedite juho in pustite, da lahno vre še 10 minut. Skuhajte in odcedite testenine.
Oplaknite piščanca, ga otrite do suhega in ga zrežite na trakove. Nato ga približno 16 minut pecite na preostalem olju, da bo lepo zapečen z vseh strani. Testenine, zelenjavo in meso porazdelite po skodelicah. Juho začinite s sojino omako in jo prelijte po sestavinah v skledicah.
Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo približno 410 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 52 g.