Poželi boste aplavz – in nihče ne bo niti slutil, kako preprosto je
Za 4 osebe potrebujete
- 4 liste želatine
- 300 ml nesladkanega kokosovega mleka
- 100 g sladkorja
- 1 ščepec mletega cimeta
- 2 žlički limetinega soka
- 150 g smetane
- 1 beljak
- 50 g kokosove moke
- 200 g svežega ananasa (olupljenega)
- 2 žlici masla
- pol žličke mletega čilija
- 12–16 koščkov kokosovega čipsa
Priprava
Želatino namočite. 150 ml kokosovega mleka segrejte s 75 g sladkorja, cimetom in limetinim sokom. Želatino ožemite in jo stopite v tekočini. Dodajte preostalo kokosovo mleko in premešajte. Tekočino nato nad hladno vodno kopeljo stepajte toliko časa, dokler se ne ohladi. Smetano in beljake ločeno čvrsto stepite z ročnim mešalnikom. Tik preden začne kokosovo mleko želirati, primešajte najprej smetano in nato še sneg ter kokosovo moko. Zmes prelijte v 4 kozarčke in jih za približno 4 ure postavite v hladilnik.
Ananas zrežite na 1 cm debele rezine. Če je treba, izrežite tudi stržen. S pomočjo modelčka za piškote izrežite zvezdice. V ponvi razpustite maslo in sladkor. Na njem zlato rumeno karamelizirajte ananasove zvezdice, čili in kokosov čips. Z njimi okrasite kremo in jo takoj postrezite.
Čas priprave: približno 40 minut + hlajenje 4 ure.
Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 38 g.
Novo na Metroplay: "Za vadbo ni nikoli prepozno." | Meliora Life Studio