Včasih je tudi torta lepo rojstnodnevno darilo ... Ta zagotovo očara tudi oči!
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 240 g moke
- 80 g sladkorja v prahu
- 1 jajce
- nastrgano lupinico pol limone
- 150 g masla
Za kremo:
- 600 g skute
- 150 g drobno mletega sladkorja
- 3 jajca
- 50 g kokosove moke
- nastrgano lupinico in sok pol limone
Za okrasitev:
- 300 g češenj (iz kompota)
- 100 g jagodne marmelade
- 1 zavitek tortne glazure (prozorne)
Priprava:
1 Moko in sladkor v prahu presejte. Dodajte jajce, nastrgano lupinico limone in koščke masla. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga za 1 uro postavite v hladilnik. Odvzemite tretjino testa in ga prihranite za pozneje. Preostalo testo razvaljajte 5 mm debelo. Obrežite ga na velikost modla in ga nato obložite s testom.
2 Pregnetite preostalo tretjino testa, jo razvaljajte 5 mm debelo in jo obrežite na dolžino obsega tortnega modla. Testo zvijte in ga razgrnite ob obodih modla. Zatisnite ga ob testo na dnu.
3 Ločite rumenjake od beljakov. Skuto zmešajte s polovico sladkorja, rumenjaki, kokosov, limonino lupinico in sokom. Beljakom dodajte preostal sladkor, jih stepite v sneg in ga primešajte skutni kremi. Porazdelite jo po testu in torto 50 minut pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Čez noč jo postavite v hladilnik.
4 Češnje temeljito odcedite in jih položite na torto. Glazuro pripravite po navodilih z embalaže. V njej stopite tudi marmelado. Mešanico prelijte po češnjah in torto za 1 uro postavite v hladilnik. Nato odstranite obod modla in torto zrežite na kose.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija