Pripravite kokosove cupcakes z malinami, ki so videti kot iz slasčičarne, okusni pa so še toliko bolj.
Za približno 12 kosov potrebujete
• 175 g moke
• 100 g kokosove moke
• 3 zravnane žličke pecilnega praška
• 1 čepec soli
• 120 g sladkorja
• 1 zavitek vaniljevega sladkorja
• 225 ml pinjenca
• 70 ml olja
• 1 jajce
• 300 g zamrznjenih malin
• 150 g maskarponeja
• 50 g malinove marmelade
Priprava
Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Moko zmešajte s kokosom, pecilnim praškom, soljo, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. V drugi posodi gladko razmešajte 200 ml pinjenca, olje in jajce. Tekoče sestavine prilijte k suhim in vse skupaj zmešajte v gladko testo. V testo vmešajte polovico zamrznjenih malin. Testo razporedite po modelčkih in ga pecite približno 25 minut. Pečene kolačke poberite iz pekača in jih ohladite na rešetki.
Maskarpone in preostali pinjenec zmešajte v gladko kremo. Kremo namažite na kolačke in jo pokapljajte z malinovo marmelado.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na kos: približno 280 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 26 g.
Preverite še recept za malinov kolač s smetanovo kremo.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?