Kokosovo-mandljevi hrustavčki

15. 3. 2016
Kokosovo-mandljevi hrustavčki (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Kokosova moka je sestavina, ki jo boste v trgovinah našli v vseh letnih časih, prav tako mandlje. Tako pa pripravite pregrešno sladico – kombinacija je naravnost božanska, pa tudi hrusta!

Sestavine:
  • 250 g kokosove moke
  • 200 g mletih mandljev
  • 1 žlica psiliuma v prahu
  • 2 žlici chia semen
  • 2 žlici mletih lanenih semen
  • 1 žlica kokosovega olja
  • 1 žlica cimeta 
  • aroma vanilje 
  • voda
Priprava:

Zmešamo kokosovo in mandljevo moko ter dodamo cimet. ,

Posebej zmešamo lanena semena, chia semena in psilium z nekaj vode (3 do 4 dl) in kokosovim oljem ter vaniljevo aromo. Pustimo 15 minut, da zmes postane želatinasta in jo nato dodamo suhim sestavinam.

Celotno zmes z žlico dobro zmešamo in jo z rokami oblikujemo v kepo (po potrebi dodamo še nekaj vode, da se sestavine lepo povežejo).

Testo pustimo stati 20 minut in ga nato razvaljamo na debelino 2 mm. Testo razrežemo na majhne kvadratke in jih položimo na peki papir ter pečemo v pečici, predhodno ogreti na 180 °C, dokler ne porjavijo oz. postanejo hrustljavi (približno 45 minut, odvisno od debeline testa).

Na Putinovi Evroviziji zmagal Vietnamec, Američan se je tik pred zdajci umaknil

Hrustavčke nato dobro ohladimo in jih spravimo v stekleno posodo. Za zdrav zajtrk jih lahko poleg sadja primešamo mleku, jogurtu ali kefirju.

Recept je prispeval Monika Mihorič – za spletno stran Malinca