Kokosova moka je sestavina, ki jo boste v trgovinah našli v vseh letnih časih, prav tako mandlje. Tako pa pripravite pregrešno sladico – kombinacija je naravnost božanska, pa tudi hrusta!
Sestavine:
- 250 g kokosove moke
- 200 g mletih mandljev
- 1 žlica psiliuma v prahu
- 2 žlici chia semen
- 2 žlici mletih lanenih semen
- 1 žlica kokosovega olja
- 1 žlica cimeta
- aroma vanilje
- voda
Priprava:
Zmešamo kokosovo in mandljevo moko ter dodamo cimet. ,
Posebej zmešamo lanena semena, chia semena in psilium z nekaj vode (3 do 4 dl) in kokosovim oljem ter vaniljevo aromo. Pustimo 15 minut, da zmes postane želatinasta in jo nato dodamo suhim sestavinam.
Celotno zmes z žlico dobro zmešamo in jo z rokami oblikujemo v kepo (po potrebi dodamo še nekaj vode, da se sestavine lepo povežejo).
Testo pustimo stati 20 minut in ga nato razvaljamo na debelino 2 mm. Testo razrežemo na majhne kvadratke in jih položimo na peki papir ter pečemo v pečici, predhodno ogreti na 180 °C, dokler ne porjavijo oz. postanejo hrustljavi (približno 45 minut, odvisno od debeline testa).
Hrustavčke nato dobro ohladimo in jih spravimo v stekleno posodo. Za zdrav zajtrk jih lahko poleg sadja primešamo mleku, jogurtu ali kefirju.
Recept je prispeval Monika Mihorič – za spletno stran Malinca
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija