Pozimi nam prija še kaj drugega kot samo topli čaji. Povabite barve v svoje kozarce!
Preden začnemo
Pribor, ki ga bomo potrebovali: Poleg lepih kozarcev boste potrebovali poseben 'šejker', za odmerjanje količin pa je praktičen tudi kozarček za žganje.
Nasvet: Naj bo ledeno zunaj in znotraj. Koktajle postrezite s kockami ledu ali pa z zdrobljenim ledom.
Čajni koktajl
Sestavine:
- 150 ml hladnega črnega čaja,
- 70 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka,
- 1 cl vaniljinega sirupa,
- 4 tanke rezine neškropljene pomaranče
Za 2 kozarca:
Zmešajte čaj, sok in sirup. Prelijte v kozarce za vino in jih okrasite s pomarančami.
Tropic
Sestavine:
- 200 ml mangovega soka,
- 200 ml nektarja marakuje,
- 80 ml limetinega soka,
- malo mineralne vode
Za 4 kozarce:
Sokove vlijte v vrečko za zamrzovanje in jo zaprite. Čez noč postavite v zamrzovalnik. Zmrznjeno nalomite na manjše kose in jih po želji zmešajte z mineralno vodo v električnem mešalniku. Okrasite z meto in jagodičjem.
Cuba Libre
Sestavine:
- 1 neškropljeno limeto,
- 6 cl belega ruma,
- 6 do 8 ledenih kock,
- približno 100 ml kole
Za 1 kozarec:
Pol limete pretlačite. Prilijte rum, premešajte in vse skupaj precedite v visok kozarec z ledom. Preostanek limete zrežite na rezine, prilijte kolo in na hitro premešajte.
Blue Moon
Sestavine:
- 2 cl likerja Blue Curacao,
- 1 cl belega ruma,
- pol cl cointreauja,
- 2 cl belega groznega soka,
- 3 ledene kocke,
- 3 kandirane češnje
Za 1 kozarec:
V ročnem mešalniku dobro pretresite curacao, rum, cointreau, sok in led. Precedite v kozarec za koktajl. Postrezite s češnjami.
Shirley Temple
Sestavine:
- 4 cl limonovega soka,
- 1 cl sirupa Grenadine,
- 1 cl sladkornega sirupa,
- zdrobljen led,
- ingverjevo pivo,
- 1 rezino neškropljene limone
Za 1 kozarec:
Dobro pretresite sok, sirup grenadine in sladkorni sirup. Precedite v visok kozarec z ledom. Prilijte ingverjevo pivo. Okrasite z limono.
Malinov sekt
Sestavine:
- 12 kumkvatov (opranih),
- 16 ledenih kock,
- 80 ml malinovega sirupa,
- 400 ml suhe penine
Za 4 kozarce:
Kumkvate zrežite na četrtine in odstranite pečke. Strite jih v možnarju in porazdelite po kozarcih za penino. V vsakega denite 4 ledene kocke. Prilijte malinov sirup in nato še penino.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija