Z marcipanom in sesekljanimi lešniki
Za 20 kosov potrebujete
- 100 g sesekljanih lešnikov
- 500 g moke
- 250 g sladkorja
- 325 g masla
- 600 g mešanih gozdnih sadežev (zamrznjenih ali svežih)
- 200 g marcipana
- 1 vaniljev sladkor
- 4 jajca
- 1 zavitek pecilnega praška
- 150 g jogurta
Priprava
Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Lešnike popražite. Dodajte jim 100 g moke, 50 g sladkorja in 75 g masla in vse skupaj zgnetite v mrvice. Postavite jih na hladno.
Preberite gozdne sadeže, zamrznjene odtajajte in jih dobro odcedite. Marcipan nastrgajte. Penasto stepite 250 g masla, 200 g sladkorja, marcipan in vaniljev sladkor. Drugo za drugim dodajte jajca in vsako vmešavajte približno pol minute.
Preostalo moko zmešajte s pecilnim praškom in mešanico izmenjaje z jogurtom primešajte testu. Prelijte ga v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga pogladite. Po vrhu porazdelite gozdne sadeže, jih potresite z mrvicami in kolač pecite približno 45 minut.
Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.
Na kos: približno 310 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 31 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija