Juha, ki vas bo poživila ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 šop korenja
- ½ šopa korenin peteršilja
- 40 g masla
- 40 g moke
- 800 ml vode
- 200 ml mleka
- 1 manjši por
- 1 šop peteršilja
- sol
- 1 žlico sladkorja
- sok 1 limone
Priprava:
1 Očistite korenovke, jih operite in drobno nastrgajte. V kozici segrejte maslo in na njem popražite nastrgano zelenjavo.
2 Potresite jo z moko, jo spet malce popražite in nato zalijte z vodo, zmešano z mlekom.
3 Juha naj lahno vre 20 minut. Tik pred koncem vretja vanjo stresite obročke pora in čisto na koncu še sesekljan peteršilj. Juho začinite s soljo, sladkorjem in sokom limone.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem