Vegetarijanki špinačni recept, poln okusa in arome
Za 4 osebe potrebujete
- 3 jajca
- 2 rumenjaka
- 300 g moke
- 1 žličko mlete kurkume
- sol, poper
- 150 ml oljčnega olja
- 1 čebulo
- 500 g korenja
- 150 ml pomarančnega soka
- 1 žlico medu
- orientalsko kumino
- 200 g feta sira (zdrobljenega na koščke)
- 40 g špinače
- 6 vejic bazilike
- 40 g indijskih oreškov
- 1 strok česna
- 60 g naribanega parmezana
- 1 beljak
Priprava
Zmešajte jajca, rumenjaka, moko, kurkumo in 1 ščepec soli ter mešanici nato dodajte še 1 žlico olja. Testo dobro pregnetite, ga zavijte v prozorno folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik. V tem času na drobne kocke zrežite očiščeno čebulo in korenje ter vse skupaj 3 do 4 minute pecite na 1 žlici olja. Dodajte sok in tekočino pokuhajte. Nato primešajte med, kumino in feto ter zmes začinite.
Sesekljajte špinačo, baziliko, indijske oreške in česen. Dodajte jim 30 g parmezana in preostalo olje, mešanico začinite in jo zmeljite v mešalniku ali s paličnim mešalnikom. Testo tanko razvaljajte. Polovico testa premažite z beljakom in po njem porazdelite kupčke nadeva. Pokrijte z drugim delom testa, ga zatisnite skupaj in izrežite kvadratke. Približno 4 minute jih kuhajte v vreli slani vodi. Postrezite s pestom in parmezanom.
Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.
Na osebo: približno 880 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 53 g, ogljikovi hidrati: 67 g.