Krap z jabolčnim hrenom

24. 12. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Krap z jabolčnim hrenom

Praznična božična miza ali druge posebne priložnosti zahtevajo tudi posebne jedi.

Za 6 oseb potrebujete

  • filete 1 krapa brez kože
  • 120 g prekajene slanine
  • 3–4 stroke česna
  • 200 g gladke moke
  • 4 žlice sladke mlete paprike
  • 1 ščepec ostre paprike (glede na okus)
  • sol
  • sveže mleti poper
  • mast za peko

Za jabolčni hren:

  • 150 g drobno nastrganih jabolk
  • 100 g drobno nastrganega svežega ingverja
  • 2 žlici vroče mesne juhe
  • 1 žlico kisa
  • 1 ščepec soli
  • 1/2 –1 žlici kristalnega sladkorja (odvisno od vrste jabolk; če so kisla, uporabite več sladkorja)

Priprava

Pripravite jabolčni hren: jabolka zmešajte s hrenom, dodajte kis in vročo juho, mešanico začinite s soljo in sladkorjem ter jo za približno 4 ure postavite v hladilnik.

Slanino zrežite na majhne paličice in z njimi pretaknite posamezne porcije krapa. Začinite s soljo in poprom. Česen iztisnite in z njim premažite krape (tam, kjer je prej bila koža). Moko zmešajte z obema paprikama, v mešanici obrnite ribje filete in otresite odvečno moko. Filete popecite v segreti maščobi in jih postrezite z jabolčnim hrenom in krompirjevo solato.

Čas priprave: približno 30 minut + mirovanje 4 ure.

Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 34 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 35 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"