Tako pripravite najbolj okusen in kremast pire krompir brez ene grudice

17. 12. 2024
Deli
Tako pripravite najbolj okusen in kremast pire krompir brez ene grudice (foto: Profimedia)
Profimedia

Kako pripraviti naravnost božanski pire krompir?

Kako pripraviti popolnoma gladek in kremast pire krompir? Poleg krompirja in soli potrebujete le nekaj mleka in masla, s posebno tehniko pa boste dobili najbolj okusen pire krompir. Ta priloga se odlično poda k različnim vrstam mesa ali k zelenjavnim specialitetam v omaki.

Zagotovo vas zanima tudi:

Sestavine za 4 osebe:

  • 600 g krompirja
  • 1 dl mleka
  • 40 g masla
  • Sol po okusu

Priprava:

  1. Za najboljši rezultat izberite bel krompir, saj je primernejši za kuhanje. Krompir olupite, položite v lonec in ga prelijte s hladno vodo, tako da je voda približno dva prsta nad krompirjem. Dodajte žličko soli in kuhajte približno 30 minut. Krompir je kuhan, ko ga lahko zlahka prebodete z nožem ali vilico.
  2. Ko je krompir kuhan, ga dobro odcedite, da odstranite vso odvečno vodo. Nato ga, brez dodatkov, pretlačite s stiskalnikom za krompir, tlačilko ali vilico. Ko je krompir popolnoma pretlačen, dodajte malo soli, košček masla in vroče mleko, ki ste ga predhodno segreli.
  3. Vse skupaj dobro premešajte z ročno metlico ali mikserjem, da postane pire popolnoma gladek in brez grudic. 
Pet živil, ki jih verjetno shranjujete narobe: to popravite in prihranili boste

Krompir postrezite kot prilogo.

Vir: krstarica.com

Ali vam grozi demenca? Teh 5 preprostih testov razkriva prve simptome bolezni

Novo na Metroplay:  Novinar izza nagrade | N1 podkast s Suzano Lovec