Kako pripraviti naravnost božanski pire krompir?
Kako pripraviti popolnoma gladek in kremast pire krompir? Poleg krompirja in soli potrebujete le nekaj mleka in masla, s posebno tehniko pa boste dobili najbolj okusen pire krompir. Ta priloga se odlično poda k različnim vrstam mesa ali k zelenjavnim specialitetam v omaki.
Zagotovo vas zanima tudi:
- Kako ubežati virozam in prehladom? Iz svojega jedilnika izločite 2 stvari
- Kislo zelje z belim vinom: okusna starinska specialiteta, ki navdušuje še danes
Sestavine za 4 osebe:
- 600 g krompirja
- 1 dl mleka
- 40 g masla
- Sol po okusu
Priprava:
- Za najboljši rezultat izberite bel krompir, saj je primernejši za kuhanje. Krompir olupite, položite v lonec in ga prelijte s hladno vodo, tako da je voda približno dva prsta nad krompirjem. Dodajte žličko soli in kuhajte približno 30 minut. Krompir je kuhan, ko ga lahko zlahka prebodete z nožem ali vilico.
- Ko je krompir kuhan, ga dobro odcedite, da odstranite vso odvečno vodo. Nato ga, brez dodatkov, pretlačite s stiskalnikom za krompir, tlačilko ali vilico. Ko je krompir popolnoma pretlačen, dodajte malo soli, košček masla in vroče mleko, ki ste ga predhodno segreli.
- Vse skupaj dobro premešajte z ročno metlico ali mikserjem, da postane pire popolnoma gladek in brez grudic.
Krompir postrezite kot prilogo.
Vir: krstarica.com
Novo na Metroplay: Novinar izza nagrade | N1 podkast s Suzano Lovec