Okusna in slastna!
Za 4 osebe potrebujete:
- pest suhih gob
- 4 krompirje
- sol
- 1 žlico masla
- 2 žlici olja
- 2 žlici moke
- 500 ml mleka
- sveže mleto kumino
- 1 lovorjev list
- 4 pimentova zrna
- 2–4 žlice kisa
- koprc
- sladkor v prahu
- 250 ml smetane
Priprava:
1 Gobe namočite v hladni vodi. Krompir olupite in operite, ga zrežite na kocke in jih do mehkega skuhajte v vreli slani vodi.
2 V tem času v kozici segrejte maslo in olje, potresite z moko in med mešanjem pripravite svetlo prežganje. Nato prilijte mleko in ga malce stepite z metlico. Primešajte namočene gobe, kumino, lovorjev list in piment. Juho nekaj minut kuhajte na srednji temperaturi.
3 Prilijte približno 300 ml vode od kuhanja krompirja in kis in vse skupaj zavrite. Nato dodajte krompir, sesekljan koprc, sol in malo sladkorja. Še malce povrite.
4 Na koncu odstranite lovorjev list in piment ter juhi primešajte smetano. Razporedite jo po krožnikih, potresite s koprcem ter dodajte še trdo kuhano jajce in kruh.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem