Kremna juha s svežimi zelišči

17. 9. 2012
Deli
Kremna juha s svežimi zelišči (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Poživite kuho s svežimi zelišči.

1 liter oziroma za 4 osebe:
  • 20 g masla
  • 20 g sesekljane čebule
  • 1 strok sesekljanega česna
  • 400 g olupljenega, na kocke narezanega krompirja
  • sol, poper
  • 100 g sveže špinače
  • 20 g masla
  • 5 g moke
  • 100 ml mleka
  • 50 g pehtrana, koromača, bazilike, izopa, mete, luštreka timijana, majarona
Dekoracija:
  • sveža zelišča
  • tanke rezinice opečenega kruha
Priprava:

Na maslu opražimo čebulo, česen ter krompir. Zalijemo s potrebno količino vode, premešamo in kuhamo do mehkega (30 min).

Medtem očistimo, operemo in oparimo špinačo. Na preostalem maslu jo opražimo z moko, zalijemo z mlekom in prevremo. Nazadnje ji dodamo sesekljana zelišča ter jo primešamo krompirjevi juhi. Zmeljemo, preverimo okus.

V toplo jušno skodelico natočimo juho in jo postavimo na servirni krožnik s prtičem. Priložimo sveža zelišča in opečene rezinice kruha ter takoj ponudimo.

Iz Lise, recept: Matej Tomažič

Priporočamo: Majerija - izletniška kmetija, obarvana s tradicijo

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?