Poživite kuho s svežimi zelišči.
1 liter oziroma za 4 osebe:
- 20 g masla
- 20 g sesekljane čebule
- 1 strok sesekljanega česna
- 400 g olupljenega, na kocke narezanega krompirja
- sol, poper
- 100 g sveže špinače
- 20 g masla
- 5 g moke
- 100 ml mleka
- 50 g pehtrana, koromača, bazilike, izopa, mete, luštreka timijana, majarona
Dekoracija:
- sveža zelišča
- tanke rezinice opečenega kruha
Priprava:
Na maslu opražimo čebulo, česen ter krompir. Zalijemo s potrebno količino vode, premešamo in kuhamo do mehkega (30 min).
Medtem očistimo, operemo in oparimo špinačo. Na preostalem maslu jo opražimo z moko, zalijemo z mlekom in prevremo. Nazadnje ji dodamo sesekljana zelišča ter jo primešamo krompirjevi juhi. Zmeljemo, preverimo okus.
V toplo jušno skodelico natočimo juho in jo postavimo na servirni krožnik s prtičem. Priložimo sveža zelišča in opečene rezinice kruha ter takoj ponudimo.
Iz Lise, recept: Matej Tomažič
Priporočamo: Majerija - izletniška kmetija, obarvana s tradicijo
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?