Slastna korenčkova juhica
Za 6 oseb potrebujete
- 3 žlice masla
- 2 čebuli
- 6 vejic timijana
- 5 zvezdastih janežev
- 2 lovorova lista
- 1 strok česna
- 1 kg olupljenega korenja
- 1 l juhe
- sol, poper
Priprava
Maslo stopite, nanj stresite drobno sesekljano čebulo in česen, vse skupaj začinite s timijanom, zvezdastim janežem in lovorovim listom ter sestavine pražite približno 5 minut. Dodajte sesekljano korenje in prilijte juho. Posodo pokrijte, juho zavrite in jo pri nizki temperaturi pustite lahno vreti približno 20 minut.
Iz juhe odstranite timijan, lovorjev list in zvezdast janež ter jo pretlačite s paličnim mešalnikom. Začinite s soljo in poprom.
Namig: v pretlačeno juho lahko vmešate še žličko posušenega ingverja, ki poskrbi za zanimiv okus, ali pa tudi sok limete. Juho lahko potresete tudi s praženimi mandljevimi lističi ali pa nanjo kanete nekaj kapljic oljčnega olja in limone.
Čas priprave: približno 60 minut.
Na osebo: približno 170 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 30 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?