Slastna torta, ki bo zagotovo navdušila ...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 200 g masla
- 300 g moke
- 100 g sladkorja v prahu
- ščepec soli
- ščepec soda bikarbone
- 1 jajce
Za kremo:
- 300 ml mleka
- 50 g praška za puding
- 60 g sladkorja
- sredico 1/2 stroke vanilje
- 200 ml smetane
- koščke manga in maline za okrasitev
Priprava:
1 Maslo zrežite na kocke in ga dobro pregnetite s sestavinami za testo. Testo nato čez noč postavite v hladilnik.
2 Delovno površino pomokajte in na njej okroglo razvaljajte testo v velikost modla za peko. Testo s prsti dobro zatisnite ob dno in robove modla. Dno večkrat prebodite z vilicami in ga potresite s suhimi stročnicami. 25–30 minut ga pecite v pečici, segreti na 175 stopinj. Po peki odstranite stročnice in počakajte, da se testo ohladi.
3 V tem času pripravite kremo. Mleku primešajte prašek za puding in ga med mešanjem pustite vreti 4 minute. Primešajte še sladkor in sredico vaniljevega stroka ter kremo ohladite s stepanjem. Nato z lopatico vmešajte stepeno smetano. Ohlajeno testo premažite s kremo in torto za 2 uri postavite v hladilnik. Okrasite jo z mangom in malinami.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?