Okusna in sočna torta - seveda, saj je z marelicami!
Za 12 kosov potrebujete:
- 6 jajc
- 100 g masla
- 300 g sladkorja v prahu + sladkor v prahu za dekoracijo
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- 360 ml smetane
- 450 g moke + nekaj moke za model
- 1 zavitek pecilnega praška
- maslo za model
- 600 g marelic
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Zmehčano maslo penasto stepite z rumenjaki in obema vrstama sladkorja. Nato dodajte smetano, moko in pecilni prašek. Na koncu nežno vmešajte sneg beljakov.
2 Tortni model (32 cm) namastite z maslom, potresite z moko in vanj vlijte pripravljeno testo. Očiščene marelice zrežite na četrtine. Razporedite jih po testu in jih lahno potisnite vanj.
3 Torto 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu. Pred serviranjem jo potresite s sladkorjem v prahu.