Odlična kombinacija - piščanec in beluši!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g piščančjih prsi
- sol, sveže mleti poper
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- olivno olje
- 300 ml perutninske juhe
- 200 g zelenih belušev
- 8 vejic pehtrana
- 200 ml kisle smetane
Priprava:
1 Oplaknite meso in ga z obeh strani začinite s soljo in poprom. Olupljeno čebulo in česen sesekljajte. V večji ponvi segrejte olje in na njem približno 5 minut pecite čebulo in meso. Dodajte česen, meso obrnite in vse skupaj še malce popražite.
2 Nato prilijte juho, dodajte 2 vejici pehtrana, ponev pokrijte in vse skupaj pustite lahno vreti 10 minut. V tem času pripravite beluše. Odrežite olesenele konce, stebla po dolgem prepolovite in jih dodajte mesu. Kuhajte še 2 minuti.
3 Nato primešajte kislo smetano, preostal pehtran in vse skupaj premešajte. Začinite s soljo in poprom. Postrezite s kuhanim krompirjem ali rižem.
Foto: Profimedia