Glavna jed in priloga v enem
Za 5 oseb potrebujete
- 150 g slanine (trakovi)
- 420 ml smetane
- 350 ml mleka
- 2 stroka česna (rezine)
- 1 žlico drobno sesekljanega rožmarina
- 1 rdeč čili brez semen
- 1 žlico dijonske gorčice
- 1 olupljeno zeleno (približno 500 g)
- 500 g olupljenega krompirja (tanke rezine)
- sol
Priprava
Pečico segrejte na 170 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko in zlato popecite slanino. V manjši posodi zavrite smetano, mleko, česen, rožmarin, čili in gorčico in posodo takoj odstavite. Zeleno zrežite na četrtine in te nato na tanke rezine.
Dno modela za narastke prelijte z malce smetanove omake. Po njej razporedite plast rezin zelene in jih potresite z delom slanine. Prelijte z nekaj smetanove omake in nadaljujte s plastjo rezin krompirja. Postopek ponavljajte, le da zamenjate rezine zelene in krompirja. Zadnji sloj naj bo krompir. Prelijte ga s preostalo omako in narastek pecite 1 uro in 15 minut. Pred serviranjem naj 5 minut počiva.
Čas priprave: približno 2 uri.
Na osebo približno 570 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 43 g, ogljikovi hidrati: 37 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe