Prepeličja jajca tako drobcena, a tako okusna!
Za 4 osebe potrebujete:
• 600 g mladega krompirja
• 400 g stročjega fižola
• 300 g tunine (konzerva)
• 8 prepeličjih jajc
• 120 g črnih oliv
• 40 ml olivnega olja
• sveže mleti poper, sol
• sesekljan peteršilj za okrasitev
Priprava:
1 Krompir temeljito očistite in ga na pol skuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju ga odcedite, zrežite na četrtine in počakajte, da se ohladi.
2 Očistite fižol in ga pustite nekaj minut vreti v vreli slani vodi. Nato ga ohladite v hladni in odcedite. Jajca skuhajte v trdo (6 do 8 minut), jih ohladite v hladni vodi in nato olupite.
3 V večji ponvi segrejte olje in na njem zlato popecite krompir. Dodajte fižol in olive ter vse skupaj še malce popecite. Nato primešajte rezine jajc in jih dobro segrejte.
4 Tunino odcedite in jo zrahljajte z vilicami. Stresite jo v ponev, previdno premešajte in jed začinite s soljo in poprom. Porazdelite jo po krožnikih in potresite s peteršiljem.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija