Z rdečim radičem in prekajeno skuto
Sestavine za 4 osebe
- 500 g kuhanega, pretlačenega krompirja
- 50 g ostre pšenične moke
- 50 g mehke pšenične moke
- 2 jajci
- 40 g sveže naribanega parmezana
- sol
Nadev
- 50 ml olivnega olja
- 1 česnov strok
- peteršilj
- 600 g radiča Trevisano
- 80 g sesekljane pancete
- sol, poper
Zabela
- 40 g masla
- 20 g krušnih drobtin
- 120 g prekajene skute
Priprava
Radič očistimo, operemo in zrežemo na kocke velikosti 1 cm. Na olju počasi popražimo cel česnov strok, da postane lešnikove barve, peteršilj in sesekljano panceto. Dodamo radič in na zmernem ognju dušimo10 minut. Solimo, popramo.
Pretlačenemu in ohlajenemu krompirju dodamo vse sestavine za testo in ga na hitro vgnetemo. Testo na mokri in naoljeni kuhinjski krpi razvaljamo 5 mm debelo in do 1/3 obložimo z nadevom. S pomočjo krpe tesno zvijemo in zavijemo v krpo. Konce zvitka zavežemo z vrvico. Postavimo v vrelo, slano vodo in kuhamo 15 minut.
Na spenjenem maslu popražimo drobtine, da porumenijo.
Kuhan zavitek dvignemo iz vode, odcedimo, previdno odvijemo. Zrežemo ga na primerne rezine.
Na topel servirni krožnik položimo rezino ali dve zavitka, prelijemo z maslom in drobtinicami ter obogatimo s sveže naribano, prekajeno skuto. Takoj ponudimo.
Pripravil: Matej Tomažič iz Majerije
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?