Izboljšana s smetano in sirom.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 steblo pora
- 3 velike korenčke
- ¼ gomolja zelene
- 300 g krompirja
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 50 g sesekljane slanine
- 1 žlico masla
- 1 l juhe
- 180 g poltrdega sira v kosu
- sol, poper
- 1 žlico belega vinskega kisa
- 1 žličko posušenega majarona
- 2 žlici smetane
Priprava:
Pripravite zelenjavo. Por zrežite na kolute, korenje, zeleno in krompir pa na koščke. Čebulo in česen sesekljajte in ju skupaj s slanino popražite na maslu.
Dodajte zelenjavo in jo popražite. Približno 4 žlice zelenjave odvzemite za konec. Preostalo zelenjavo zalijte z juho in jo kuhajte približno 15 minut. Sir naribajte na rozete.
Juho pretlačite ali zmeljite in jo začinite s soljo, poprom, kisom in majaronom. Vmešajte smetano in juho pregrejte. Razdelite jo po globokih krožnikih in v vsakega denite po 1 žlico prihranjene zelenjave. Postrezite posuto s sirom.
Čas priprave: približno 44 minut.
Na osebo: približno 250 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 19 g.
Iz revije Lisa