Krompirjeva juha s porom

21. 4. 2012
Deli
Krompirjeva juha s porom (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

Izboljšana s smetano in sirom.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 steblo pora
  • 3 velike korenčke
  • ¼ gomolja zelene
  • 300 g krompirja
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 50 g sesekljane slanine
  • 1 žlico masla
  • 1 l juhe
  • 180 g poltrdega sira v kosu
  • sol, poper
  • 1 žlico belega vinskega kisa
  • 1 žličko posušenega majarona
  • 2 žlici smetane
Priprava:

Pripravite zelenjavo. Por zrežite na kolute, korenje, zeleno in krompir pa na koščke. Čebulo in česen sesekljajte in ju skupaj s slanino popražite na maslu.

Dodajte zelenjavo in jo popražite. Približno 4 žlice zelenjave odvzemite za konec. Preostalo zelenjavo zalijte z juho in jo kuhajte približno 15 minut. Sir naribajte na rozete.

Juho pretlačite ali zmeljite in jo začinite s soljo, poprom, kisom in majaronom. Vmešajte smetano in juho pregrejte. Razdelite jo po globokih krožnikih in v vsakega denite po 1 žlico prihranjene zelenjave. Postrezite posuto s sirom.

Čas priprave: približno 44 minut.
Na osebo: približno 250 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 19 g.

Iz revije Lisa

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"