Krompirjeva juha z lisičkami

19. 10. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Krompirjeva juha z lisičkami (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Ker je ravno sezona gob, bi morda lahko poskusili s tem receptom ...

Potrebujete:

  • 0,5 kg lisičk
  • 5 večjih krompirjev
  • 3 šalotke
  • 3 stroke česna
  • 4 vejice peteršilja
  • lovorjev list 
  • 1 žlico olivnega olja
  • 0,5 žličke soli 

Priprava:

1 Krompir olupimo, zrežemo na kocke in operemo. Lisičke očistimo, dobro operemo pod tekočo vodo in osušimo s papirnato brisačo. Manjše lisičke pustimo cele, večje pa lahko prerežemo na pol. Šalotke olupimo, operemo in na drobno zrežemo. Česen olupimo in sesekljamo, peteršilj pa operemo in na drobno sesekljamo.

2 V kozici segrejemo žlico olja, na katerem popražimo šalotke. Dodamo lisičke in jih med občasnim mešanjem pražimo toliko časa, da oddajo vodo. Nato dodamo česen in zalijemo z vodo. Dodamo še narezan krompir in sol. Na zmernem ognju juho kuhamo 20 minut.

3 Proti koncu kuhanja v juho dodamo peteršilj in lovorjev list. Kuhamo še 10 minut, nato pa pripravljeno juho postrežemo v jušnih krožnikih ali skodelicah.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"