Ker je ravno sezona gob, bi morda lahko poskusili s tem receptom ...
Potrebujete:
- 0,5 kg lisičk
- 5 večjih krompirjev
- 3 šalotke
- 3 stroke česna
- 4 vejice peteršilja
- lovorjev list
- 1 žlico olivnega olja
- 0,5 žličke soli
Priprava:
1 Krompir olupimo, zrežemo na kocke in operemo. Lisičke očistimo, dobro operemo pod tekočo vodo in osušimo s papirnato brisačo. Manjše lisičke pustimo cele, večje pa lahko prerežemo na pol. Šalotke olupimo, operemo in na drobno zrežemo. Česen olupimo in sesekljamo, peteršilj pa operemo in na drobno sesekljamo.
2 V kozici segrejemo žlico olja, na katerem popražimo šalotke. Dodamo lisičke in jih med občasnim mešanjem pražimo toliko časa, da oddajo vodo. Nato dodamo česen in zalijemo z vodo. Dodamo še narezan krompir in sol. Na zmernem ognju juho kuhamo 20 minut.
3 Proti koncu kuhanja v juho dodamo peteršilj in lovorjev list. Kuhamo še 10 minut, nato pa pripravljeno juho postrežemo v jušnih krožnikih ali skodelicah.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa