Pica s krompirjem? Zakaj pa ne?
Za 4 osebe potrebujete:
Za testo:
- 500 g moke
- 1/2 žličke soli
- 40 g kvasa
- 3 žlice olivnega olja
- 250 ml tople vode
- olje za pekač
Za nadev:
- 200 g skute
- 1 strok česna
- sol, sveže mleti poper
- 4 majhne, v oblicah kuhane krompirje
- 200 g kozjega sira
- svež rožmarin olivno olje
- sveže mleti poper
Priprava:
1 Moko zmešajte s soljo, kvasom in oljem. Postopoma dodajte vodo in zgnetite trdno in voljno testo. Ne sme se več lepiti med prsti. Položite ga v namaščeno skledo in pustite, da na toplem vzhaja 45 do 60 minut.
2 Testo znova pregnetite in ga razdelite na 4 dele. Razvaljajte jih v krog. Skuto zmešajte s strtim česnom in jo začinite s soljo in poprom. Z njo premažite vse 4 kroge.
3 Olupite krompir, ga zrežite na rezine in jih porazdelite po pici. Potresite z zdrobljenim sirom in iglicami rožmarina. Na koncu pice nakapajte z olivnim oljem in potresite s poprom. Pri 220 stopinjah jih pecite 12 do 18 minut.
Foto: Profimedia