Krompir z latino priokusom, pa dober tek!
Za 4 osebe potrebujete
- 700 g krompirja, ki se ne razkuha
- sol
- 2 zeleni papriki
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 7 jajc
- 100 g smetane
- 100 ml mleka
- 60 g naribanega parmezana
- poper
- nariban muškatni orešček
- 2 žlici olivnega olja
Priprava
Opran krompir kuhajte v osoljeni vodi od 20 do 25 minut. Nato ga odcedite, olupite in ohladite. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Pripravite papriko in jo zrežite na koščke. Čebulo in česen olupite ter sesekljajte. Jajca razžvrkljajte skupaj s smetano, mlekom in sirom ter začinite s soljo, poprom in muškatom.
Krompir zrežite na rezine in jih v ponvi na vročem olju med obračanjem zlato rjavo opecite. Dodajte čebulo in česen, ju popražite in primešajte še papriko. Čez krompir prelijte jajčno mešanico, tako da je vse pokrito. Tortiljo v pečici pecite približno 30 minut, da se zlato rjavo zapeče.
Novo na Metroplay: "Za vadbo ni nikoli prepozno." | Meliora Life Studio