Zlati dobri krompir!
Za 4 osebe potrebujete:
- 500 g krompirja
- 150 g moke
- sol
- gosjo mast
- 500 g gosjih jeter
- 1 žličko mlete kumine
- 1 žlico moke
- 1 rdečo čebulo
- 1 bučko
- mleti poper
Priprava:
1 Krompir skuhajte v oblicah, po kuhanju ga odcedite in počakajte, da se popolnoma ohladi. Nato ga olupite in drobno nastrgajte. Dodajte moko, sol in zgnetite mehko in voljno testo.
2 Zvaljajte tanke palačinke, jih z obeh strani popecite v teflonski ponvi. Nato jih premažite z mastjo, jih položite drugo vrh druge in jih postavite na toplo.
3 Jetra zrežite na tanke rezine, jih potresite s kumino in povaljajte v moki. Olupljeno čebulo zrežite na kocke in jo skupaj z jetri popražite v namaščeni ponvi. Dodajte rezine bučk in jih popecite z obeh strani. Začinite s soljo in poprom ter vse skupaj še malo segrejte. Palačinke obložite z jetrno mešanico in jih prepognite. Postrezite z rukolino solato.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?