Lahko in okusno kosilo, malica ali večerja - vi se odločite!
Za 4 osebe potrebujete:
- 250 g kuhanega krompirja
- 250 g surovega krompirja
- 2 jajci • 250 g moke
- 100 g zamrznjenega graha
- sol, sveže mleti poper
- mleto kumino
- 3 stroke česna
- 1 žlico sesekljanih zelišč (majaron, timijan)
- olje za cvrenje
Priprava:
1 Olupite surov in kuhan krompir. Kuhan krompir drobno nastrgajte. Surov krompir nastrgajte bolj na grobo in iz njega iztisnite tekočino. Nato zmešajte obe vrsti krompirja.
2 Jajci zmešajte z moko in odmrznjenim grahom. Testo začinite s soljo, poprom, kumino, strtim česnom in zelišči. Primešajte še krompir in dobro zmešajte maso.
3 V ponvi segrejte malo olja. Vanjo dajte nekaj kupčkov testa in jih malce sploščite. Polpete zlato popecite z obeh strani in jih odcedite na papirnati brisači.
4 Postrezite jih z dušeno pomladansko zelenjavo, na primer stročjim grahom in korenjem.
Foto: Profimedia