Paprike poleti res ne gre zanemariti ...
Za 4 osebe potrebujete:
Za njoke:
- 600 g krompirja
- grobo mleto sol
- 2 rumenjaka
- 50 g parmezana
- 150 g pšeničnega zdroba
- morsko sol
Za omako:
- 2 čebuli
- 3 stroke česna
- olivno olje
- 100 g paprik (različne barve)
- 440 g češnjevih paradižnikov
- sol, sveže mlet poper
- 100 g mocarele
- baziliko za okrasitev
Priprava:
1 Pečico segrejte na 190 stopinj. Pekač obložite s plastjo grobo mlete soli. Nanjo porazdelite ostrgan krompir in ga pecite približno 60 minut. Po peki naj se ohladi.
2 Vsak krompir prepolovite in postrgajte vsebino. S stiskalnico za krompir jo iztisnite v skledo. Dodajte rumenjaka, drobno nastrgan parmezan, zdrob in malo soli. Dobro premešajte.
3 Delovno površino potresite z zdrobom. Testo razdelite na 4 enako velike dele. Vsakega razvaljajte 2 cm široko in ga zrežite na 2 cm velike kose. Lahno pomokajte dlani in iz vsakega koščka testa zvaljajte kroglico. S pomočjo palca vsako kroglico povaljajte čez pomokane vilice.
4 V večjem loncu zavrite slano vodo. Vanj stresite četrtino njokov in jih kuhajte 5 minut oziroma toliko časa, da priplavajo na površino. Iz vode jih poberite s penovko in jih stresite v skledo. Pokrijte jo s folijo, da bodo njoki ostali topli. Ponovite še trikrat in tako skuhajte še preostale njoke. Na koncu jih nakapajte z olivnim oljem.
5 Olupite čebulo in česen, oboje sesekljajte in popražite na segretem olju v nepregorni ponvi. Nato dodajte kocke češnjevih paradižnikov in kocke paprike. Vse skupaj naj lahno vre 20 minut.
6 Pečico segrejte na 200 stopinj. V ponev stresite še njoke in jih začinite s soljo in poprom. Prekrijte z rezinami mocarele in jed pecite 10 minut. Okrasite jo z baziliko in postrezite.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?