Krompir malo drugače.
Za 2 osebi potrebujete
• 250 g mokastega krompirja
• sol
• 1 rumenjak
• 3 žlice moke
• nariban muškatni orešček
• 400 g paradižnika
• 1 strok česna
• 1 žlico olivnega olja
• 2 žlici sesekljane bazilike
• 1 žličko posušenega timijana
• poper
• kari v prahu
• 50 g parmezana v kosu
Priprava
Krompir skuhajte v osoljeni vodi. Nato ga odcedite, olupite in pretlačite skozi stiskalnico za krompir. Krompirju dodajte rumenjak in moko. Maso začinite s soljo in muškatom ter jo dobro pregnetite. Če je testo premehko, dodajte še malo moke. Testo oblikujte v valj in ga narežite na rezine. Vsako rezino oblikujte v svaljek. Svaljke skuhajte v osoljeni vodi in jih odcedite.
Paradižnike operite in narežite. Na olivnem olju popražite sesekljan česen. Dodajte odcejene svaljke in jih pražite 5 minut. Nato dodajte paradižnik, baziliko in timijan ter pri nizki temperaturi pražite še 3 minute. Jed po okusu začinite s soljo, poprom in karijem ter posujte s parmezanom.
Novo na Metroplay: Ne boste verjeli, za kako pozitivno razliko poskrbi raztezanje v službi | LUŠTno je biti fit